Draai- en pendeldeuren

Draaideur

De enkelvoudige draaideur wordt standaard uitgevoerd met een wringveer, die ervoor zorgt dat de deur ten alle tijden zal sluiten. Voor een meer luxe uitvoering kan men kiezen voor een sluiting dmv een gasdrukveer. Alle beslagelementen zijn uitgevoerd in slijtvaste materialen. De meerdelige scharnieren van aluminium worden aan het profiel verbonden dmv een tweepuntsklemming. Zo kunnen ze bij de montage nauwkeurig worden afgesteld en voor reiniging (of in de winter) zonder problemen worden uitgenomen.De onderste helft kan daardoor worden voorzien van een der type gaasdoek en/of een katten of hondenluik. Op verzoek kan het tussenprofiel op de gewenste hoogte worden gemonteerd. De schopplaat wordt geïntegreerd gemonteerd, zodat deze tegelijk fungeert als dwarslijst en daarmee de deur ondanks de slanke profielen een hoge dwarsstabiliteit geeft. Deze plaat is geluiddempend en kan daardoor worden gebruikt als schoppaneel. Met een borstelafdichting aan de binnenzijde wordt de draaiende hordeur afgedicht naar het deurkozijn. De sluiting van de deur berust op het principe van een wringveer. Dat betekent dat er meer sluitkracht ter beschikking staat dan normaal nodig is. Dit is om er zeker van te zijn dat de deur onder alle omstandigheden vanzelf zal sluiten. Bij het sluiten valt de deur tegen een magneetstrip. Door de hogere veerkracht gaat dit gepaard met een duidelijk hoorbaar geluid. Optioneel kunnen we de magneetstrip voorzien van een geluiddempende strip.draaideur

Pendeldeur

De draaideur kan ook uitgevoerd worden als pendeldeur. Deze deur is altijd voorzien van een omkadering en is de meest luxe en praktische hordeur die momenteel op de markt verkrijgbaar is. De bediening is geruisloos. De deur draait dan naar beide zijden en sluit automatisch. De deur sluit door middel van een geïntegreerde magneetsluiting. Met name met kleine kinderen of huisdieren kan dit ideaal zijn. Hierbij is het ook mogelijk om zogenaamde petscreen (huisdierengaas) toe te passen.

 

Wanneer u geinteresseerd bent in onze producten, neem dan contact met ons op en wij komen graag geheel vrijblijvend bij u langs.